Svet
26.04.2022. 09:31
Beta

Severna Koreja

Kim Džong Un o nuklearnom oružju

Kim Džong Un
Izvor: Beta/KCNA via KNS

Lider Severne Koreje Kim Džong Un saopštio je nameru da "osnaži i razvije" nuklearno naoružanje svoje zemlje, javili su severnokorejski državni mediji.

"Nastavićemo da preduzimamo korake za jačanje i razvoj nuklearnih sposobnosti naše zemlje ubrzanim tempom", rekao je Kim Džong Un tokom govora na vojnoj paradi u Pjongjangu.
 
Kim Džong Un
Izvor: Beta/KCNA via KNS

Agencija KCNA je javila da je severnokorejski lider održao govor na Trgu Kim Il Sung povodom 90. godišnjice Korejske narodne armije.

Kim Džong Un je rekao da je nuklearno oružje "simbol nacionalne moći" i da ga treba diversifikovati.

"S obzirom na turbulentan politički i vojni kontekst i razne krize koje dolaze... mi ćemo dodatno povećati naše snage najbržim mogućim tempom", dodao je lider Severne Koreje.
 

On je dodao da iako nuklearno oružje Severne Koreje prvenstveno služi da odvraća, ono bi moglo da bude rasporedjeno u slučaju da su "fundamentalni interesi" Severne Koreje ugroženi.

kim Džong Un
Izvor: Beta/KCNA via KNS

Novinska agencija KCNA javila je da je balistička interkontinentalna raketa Hvasong-17, za koju Severna Koreja tvrdi da je uspešno testirala 24. marta, bila prikazana na paradi.

"Gledaoci su radosno uzvikivali, veoma uzbuđeni što vide džinovsku interkontinentalnu balističku raketu Hvasong-17 koja se vinula u nebo 24. marta da bi svetu demonstrirala apsolutnu moć Severne Koreje", navodi KCNA.

Zvanični mediji do jutros nisu objavili fotografije sa parade.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Severna Koreja lansirala najveću raketu od 2017. godine
North Korea's missile launch 31.1.2022.

SAD zabrinute

31.01.2022. 12:05

Severna Koreja lansirala najveću raketu od 2017. godine

Severna Koreja je u ponedeljak objavila fotografije koje, kako tvrdi, pokazuju testiranje njenog najvećeg projektila u poslednjih nekoliko godina.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
28.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve