Svet
23.10.2021. 10:19
Tanjug

Zakon

Kina u borbi protiv zavisnosti mladih od onlajn igrica

Igrice
Izvor: Shutterstock

Kina je usvojila zakon o obrazovanju kojim se demonstrira odlučniji stav države u borbi protiv zavisnosti mladih od onlajn igrica, koje se smatraju oblikom "duhovnog opijuma", ali i pokušaj da se stane na put "slepom" obožavanju poznatih ličnosti na internetu.

Kineski parlament potvrdio je prošle nedelje da će razmatrati zakon kojim bi se roditelji kažnjavali ako njihova deca demonstriraju "veoma loše ponašanje" ili počine neki zločin, prenosi Rojters.

Novi zakon, koji nije u potpunosti objavljen, obavezuje lokalne samouprave da obezbede smanjenje pritiska na decu školskog uzrasta, a roditelje da organizuju slobodno i radno vreme svoje dece kako bi se težilo disciplini, razumnom odnosu između odmoru i obaveza, a izbegavala se prekomerna upotreba interneta.

Poslednjih meseci, ministarstvo obrazovanja Kine je ograničilo sate igranja onlajn igrica za maloletnike na po jedan sat samo petkom, subotom i nedeljom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kina postavlja granicu: Igranje igrica sat vremena dnevno
Igrice

Pravila za maloletnike

30.08.2021. 14:35

Kina postavlja granicu: Igranje igrica sat vremena dnevno

Gejming kompanije u Kini moraće da ograniče maloletnicima igranje igrica petkom, vikendom i praznicima na jedan sat dnevno, izveštava državna novinska agencija Sinhua.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
08.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve