Kina uvodi 5G tehnologiju i u rudarstvo – pravi “5G rudnik”

Kina uvodi 5G tehnologiju i u rudarstvo – pravi “5G rudnik”

Shutterstock


Kompanija Huavei primenila je 5G tehnologiju i u oblasti rudastva, u cilju poboljšanja bezbednosti i efikasnosti u rudarskoj industriji.

Na taj način veliki broj funkcija koje se obavljaju ručno biće digitalizovane, istakao je direktor kompanije Huavei Ren Zhengfei.

“Trenutno smo usmereni na to da primenom naše tehnologije pomognemo rudarskoj industriji u smanjenju broja zaposlenih u svakoj smeni za 10 do 20 odsto, pre svega onih koji se spuštaju u rudarske jame, kako bi njihov rad bio efikasniji i bezbedniji”, naveo je on.

Shutterstock

Shutterstock

Napominje da većina IT kompanija nije videla rudarstvo kao polje za primenu 5G tehnologije, iako ta oblast ima veliki potencijal, saopštio je Huavei.

“Kina ima oko 5.300 rudnika uglja i 2.700 rudnika rude. Ukoliko uspemo da opslužimo više od 8.000 rudnika, mogli bismo da proširimo svoje poslovanje i na rudnike izvan Kine. Smanjenje broja zaposlenih u ovoj industriji može biti od velikog značaja za rudnike koji se nalaze u arktičkim regionima u Kanadi i Rusiji”, rekao je Zhengfei.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar