Svet
14.06.2019. 12:12
Poslovni dnevnik

KINEZI PRAVE SPOMEN PARK TITU: Kupuju objekte u Kumrovcu i prave hotel

jevric-tito-1.jpg

Hrvatska vlada je prelomila i objekte bivše političke škole u Kumrovcu, rodnom mestu nekadašnjeg doživotnog predsednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita, prodala kineskoj firmi Džongja nekretnine, za 14,09 miliona kuna (1,9 miliona evra), piše hrvatski "Poslovni dnevnik".

Kineska firma "Z-Run WellTon Industry" je inače bila jedini ponuđač.

Privatna arhiva Privatna arhiva

Vlasnica kineske firme je preduzetnica Đijang Ju, a namera joj je da objekte nekadašnje političke škole pretvori u hotel, ali i da otvori spomen-park posvećen Josipu Brozu.

Juova je izjavila da će kineski investitori uložiti 20 miliona evra u hotel Zagorje, nekadašnji objekat bivše političke škole u Kumrovcu. ž

"Napravili smo početnu procenu i iznos koji bismo investirali je oko 20 miliona eura. Zainteresovani smo za razvijanje pojedinih oblika turizma, a mislim da je ovo područje pogodno za kongresni i zdravstveni turizam", kazala je Juova.

Kolevka porodice Broz Kolevka porodice Broz

"Treći sam put ovde i ovaj projekt vrlo mi je važan. Verujem da ovamo možemo privući brojne turiste. Želim podstaknuti razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o suradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje", rekla je tada preduzetnica Ju.

Foto: Mihailo Medenica Foto: Mihailo Medenica

U vladinoj odluci stoji da će s kupcem biti zaključen ugovor o kupoprodaji na osnovu kojeg će se kupac obvezati na isplatu kupoprodajne cene u roku od 30 dana od dana njegovog zaključenja, umanjenu za iznos od 598.000 kuna koji je uplaćen u korist državnog budžeta na ime garancije u postupku za podnošenje ponuda.

Kupac će, osim kupoprodajne cene, snositi i trošak procene tržišne vrednosti i trošak izrade energetskog sertifikata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
24.06.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve