Svet
21.08.2018. 18:36
R.E./BBC

KO BACI KLETVU, TAJ IDE PRED SUD: Nigerijski sveštenik uhapšen jer je kleo kriminalce

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sveštenika iz Nigerije, starog 94 godine, uhapsila je policija, nakon što je "bacao" kletve na navodne narko dilere.

Anazoa Ilomuanju (Anazo Ilomuanya), tradicionalnog sveštenika, unajmila je grupa lokalaca koji su želeli da okončaju seriju ubistvava u Ozubulu gradu, na severoistoku Nigerije.

Lokalni stanovnici su platili ovom svešteniku da "prokune" osumnjičene za učešće u prošlogodišnjem incicdentu u crkvi Svetog Filipa, kada je zbog sukoba bandi, oko distribucije droge, poginulo 13 osoba.

"Mladi iz ovog grada, pod imenom "Zabrinuti žitelji Ozubulua" (Concerned Indigenous People of Ozubulu), potražili su jedini način na koji su mogli kako bi zaustavili ubistva, i konsultovali su sveštenika kako bi on prokleo one koji su umešani u ubistva", istakao je Haruna Muhamed iz nigerijske policije, a prenosi BBC, dodavši da su sveštenika i mlade iz pokreta "otkucali" policiji ostali žitelji grada, koji su bili nezadovoljni takvim rešenjem.

Svi koji su uhapšeni zbog "bacanja kletvi" na osumnjičene za prodaju droge i učestvovanje u pucnjavi, pojaviće se pred sudom, međutim još je nejasno koje su tačno njihove optužbe, budući da se "proklinjanje" ne nalazi na listi prekršaja nigerijskog zakona.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
0°C
08.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve