KOLINDI PRIJA FUNKCIJA Više nema kredit, udvostručila štednju, udomila muža

KOLINDI PRIJA FUNKCIJA Više nema kredit, udvostručila štednju, udomila muža


Aktuelna predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja ulazi u trku za novi petogodišnji mandat, u svom je mandatu definitivno radila na povećanju blagostanja – onog sopstvenog, piše Index.

Za razliku od 2015. kada je tek postala predsednica, Kolinda danas više nema kredit koji je trebala otplaćivati do 2032. godine, štednja joj je sa milion kuna porasla na 1,8 miliona kuna, a suprug Jakov, koji na početku mandata nije imao nikakvih primanja i bio je nezaposlen, danas radi i prima mesečnu platu od oko 14 hiljada kuna.

EPA/ANTONIO BAT

EPA/ANTONIO BAT

Pored toga Jakov ima i ugovor o delu sa jednom stranom kompanijom na iznos od 180 hiljada kuna, a prijavio je i sopstvenu ušteđevinu od 23 hiljade evra.

Od početka mandata predsjednici je značajno rasla i plata, od 22.720 kuna koliko je iznosila 2015. godine, do danas kada joj je plata 24.376 kuna, odnosno 1.656 kuna više, pokazuju podaci iz imovinskih karata predsednice koje je objavio portal.

 EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Kitarovići i dalje imaju stan od 106 kvadrata u centru Zagreba, kao i kuću od 193 kvadrata u Malom Lošinju. Iz imovinske karte “nestali” su automobili Chrysler 2010. godine i Honda Civic iz 1998. Predsednička porodica nije prijavila ni jednu pokretninu, a tu su i dalje deonice HT-a, Ine i udeo u PBZ Novčanom fondu.

EPA-EFE/Valda Kalnina

EPA-EFE/Valda Kalnina

“Odrasla sam u vrlo skromnoj porodici, živim u istom stanu koji nije ograđen visokom žicom, u centru grada, i ne znam kako bi mi HDZ zapravo pomogao da postanem pomoćnica glavnog sekretara NATO-a ili, recimo, da dobijem Fulbrajtovu nagradu za životno delo”, objasnila je svoj uspon predsednica i dodala da ona nije “odnarođena elita”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar