Svet
16.04.2020. 16:42
N. Ginić

Koronavirus kao šansa za ISIS

social-network-post-1920x10804-1.jpg

U regularnom nedeljnom biltenu koji cirkuliše među vernicima, ISIS je opisao pandemiju kao božansku „bolnu muku“ protiv hrišćanskih nacija. Pisalo je i da je faktor straha od epidemije imao veći efekat od same zaraze i da je zapadni svet doveo na ivicu ekonomske katastrofe, ograničavajući mobilnost, nesmetano funkcionisanje tržišta i javnog života: „Molimo Boga da poveća njihovu muku i spase nas svega toga“, naveo je ISIS.

Da teroristi, kao ni hrišćanski vernici koji su uprkos savetima vlasti nastavili da celivaju ruke sveštenika ili primaju pričešće iz istog putira, nisu imuni na Covid-19 pokazalo se nešto kasnije kada je izdato još jedno upozorenje iz centrale terorističke organizacije. Rukovodstvo ISIS je upozorilo sledbenike da se drže podalje od Evrope dok se pandemija koronavirusa ne stavi pod kontrolu. U istom biltenu zabranili su ulazak u Evropu, ali i njeno napuštanje. Tako je najveći neprijatelj Starog kontinenta ustuknuo pred drugom, nevidiljivom prikazom.

U novom broju Ekspresa koji je od danas na kioscima pročitajte kako Isis koristi borbu protiv koronavirusa da povrati položaje i sledbenike.

Ekspres207

Ekspres. Drugačiji ugao

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
19°C
14.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve