Svet
08.01.2022. 21:15
Tanjug

Kvebek

Kovid propusnice i za kupovinu kanabisa i alkohola

Kovid propusnice
Izvor: Shutterstock

Prodavnice kanabisa i pića u kanadskoj provinciji Kvebek će ubuduće tražiti od mušterija da pokažu dokaz o vakcinaciji, usled povećanja broja obolelih zbog omikrona.

Nova mera stupiće na snagu od 18. januara, a zdravstveni zvaničnici kažu da će ova uredba ohrabriti još više ljudi da se vakcinišu, preneo je BBC.

U Kvebeku se povećava broj obolelih, iako je ovaj region jedan sa najviše vakcinisanih u svetu.

Ministar zdravlja Kvebeka Kristijan Dibe rekao je da će kupci morati da pokažu dokaz o vakcinaciji kako bi ušli u državne prodavnice kanabisa i alkohola.

"Samo kažem da ako ne želite da se vakcinišete, ostanite kod kuće. Ako su nevakcinisani nezadovoljni merama, imaju vrlo jednostavno rešenje - neka se vakcinišu", kazao je ministar i najavio još restriktivnih mera.

Dokaz o vakcinaciji je već neophodan u zdravstvenim ustanovama, bioskopima, kafićima i u zatvorenim sportskim objektima.

Takođe, u Kvebeku je na snazi i policijski čas, od 22.00 do 05.00 svakoga dana.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novo pravilo za kovid propusnice u EU
Kovid propusnice

Važiće od januara

25.11.2021. 20:05

Novo pravilo za kovid propusnice u EU

Evropska komisija predložila je da se upotreba sertifikata o vakcinaciji ograniči na devet meseci od primanja poslednje doze primarne vakcinacije, a da se važenje dokumenta automatski produžava dobijanjem buster doze vakcine protiv Kovid-9.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve