KRAĐA LOGOTIPA: Britanski brend tuži Versaće

KRAĐA LOGOTIPA: Britanski brend tuži Versaće


Prema najnovijim vestima slavni modni brend Versace, ne samo da je “pozajmljivao” inspiraciju već je očigledno prekopirao logo britanskog brenda No Fixed Abode, koja je sada presavio tabak i tužio slavnu italijansku modnu kuću.

No Fixed Abode tužila je modnog giganta za upotrebu glave lava sa alkom u čeljustima i njegovo korišćenje na odevnim predmetima, aksesoarima i obući. Kompanija No Fixed Abode koja kreira i proizvodi odeću inspirisanu uličnom modom tvrdi da je prva koristila logotip lava još 2013. godine, a da je zloupotrebu njihovog zaštitnog znaka prvi put primetio vlasnik brenda NFA šetajući pored Versace prodavnice 2016.

Prema izjavi portparola NFA-a, “Ovo nije jedini slučaj. Ponovo se dešava. Vreme je da uradimo nešto za zaštitu prava umetnika širom sveta.”

Modni brend No Fixed Abode je podneo tužbu protiv Gianni Versace SpA i Versace UK PLC  višem sudu pravde u februaru ove godine.

Kompanija Versace je takođe optužena za kopiranje logotipa Canucks špageta nedavno. Vreme je da, brend čiji je prepoznatljiv i proslavljeni logotip glava Meduze obeležio jednu čitavu modnu epohu, poradi na nekoj novoj kreativi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar