Svet
19.06.2020. 17:27
Tanjug

KRATAK ODMOR, MANJI BUDŽET: Evo kako će izgledati letovanje u Italiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Putovanje automobilom, domaće turističke destinacije, kratak odmor i budžet manji za oko 20 odsto nego ranijih godina - tako će izgledati letovanje u Italiji po izlasku iz višemesečne blokade te zemlje zbog virusa Covid-19, pokazala su istraživanja.

Nakon trogodišnjeg trenda rasta broja italijanskih turista, očekuje se da će ove godine 70 odsto stanovnika Italije otići na odmor tokom narednih nekoliko meseci, dok je prethodne tri godine taj procenat bio veći od 80 odsto.

Povezane vesti - ITALIJA SE VRAĆA ŽIVOTU: Rade pozorišta i bioskopi, aerodromi su puni

Većina Italijana letovaće u svojoj zemlji, mnogi nameravaju da barem promene region, a skoro svi planiraju kraći boravak na odmoru nego ranijih godina.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Italijanski list Republika navodi da će oni koji se odluče za putovanje tokom letnje sezone potrošiti u proseku 20 odsto manje novca nego za ranija letovanja, odnosno da se nije dogodila kriza sa koronavirusom budžet bi iznosio više od 1.200 evra.

Povezane vesti - Da li je u Hrvatskoj počeo drugi talas epidemije?

Istraživanja su pokazala da više od deset miliona stanovnika Italije ne planira putovanje ovog leta po izlasku te zemlje iz blokade zbog koronavirusa.

Italija je iz postepenim popuštanjem restriktivnih mera izašla iz blokade 3. juna kada je istovremeno otvorila regionalne granice i dozvolila dolaske iz zemalja EU i Šengena.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
15.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve