Svet
24.05.2018. 14:22
Tanjug

Izjave

KREMLJ: Trebalo bi proveriti izjave Julije Skripalj

julija-s.jpg

Izjave Julije Skripalj treba proveriti, kako bi se uverili da ih je rekla dobrovoljno, izjavio je danas portparol

Izjave Julije Skripalj treba proveriti, kako bi se uverili da ih je rekla dobrovoljno, izjavio je danas portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov.

On je u intervjuu za rusku televiziju NTV da li neka količina informacija preneta kroz nekoga može da bude pouzdana, obzirom na to "da se to dešava usred ogromnih provokacija britanske strane", prenosi Tass.

"Britanska strana se još ne pridržava Bečke konvencije, a Rusija još uvek nije dobila konzularni pristup Juliji Skripalj. Štaviše, nismo sigurni u njen sadašnji stav, da li je pod pritiskom, gde je odsela, da li je išta izjavila i da li je to uradila dobrovoljno", rekao je Peskov.

Julija Skripalj, ćerka bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja sa kojim je otrovana početkom marta u Solsberiju, izjavila je u intervjuu agenciji Rojters da trenutno ne želi pomoć ruske ambasade u velikoj Britaniji, kao i da se nada da će se vratiti u Rusiju.

Intervju sa njom obavljen je na tajnoj lokaciji a sa agencijom je stupila u kontakt preko policije. Nakon što je kratko govorila pred kamerom, odbila je da odgovara na dalja pitanja.

Za trovanje nervnim agensom novičok, Velika Britanija je optužila Rusiju, što je ta zemlja kategorički demantovala.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
8°C
20.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve