KRVAVA ĐINA SA TRAMPOM: Direktorka CIA predstavila dokaze o ubistvu saudijskog novinara

KRVAVA ĐINA SA TRAMPOM: Direktorka CIA predstavila dokaze o ubistvu saudijskog novinara

Foto: Beta/AP


Direktorka američke Centralne obaveštajne službe (Cia) Đina Haspel predstavila je predsedniku Donaldu Trampu zaključke posle posete Turskoj gde je ubijen saudijski novinar Džamal Kašogi, saopšteno je u Vašingtonu.

Haspelova je Trampu predstavila “zaključke i analize putovanja u Tursku”, izjavio je kasno sinoć portparol američkog Ministarstva inostranih poslova Robert Paladino koji nije želeo da iznese druge detalje.

Direktorka Cie ove nedelje je posetila Tursku kako bi sa tamošnjim zvaničnicima razgovarala o okolnostima ubistva Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Turski mediji preneli su da je obaveštajna služba u Ankari podelila s Haspelovom elemente prikupljene tokom istrage, medju kojima se pretpostavlja da je i audio snimak na kojem se navodno čuje kako je Kašogi ubijen.

Paladino je rekao da SAD sada čekaju detaljnu saudijsku istragu o ubistvu.

Rijad je u prvoj reakciji saopštio da je Kašogi napustio konzulat, da bi kasnije pod medjunarodnim pritiskom naveo da je novinar izgubio život u tuči u konzulatu. Turski mediji su pre toga preneli da je novinar mučen pre smrti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar