Svet
29.12.2020. 16:44
Tanjug

Moskva i Ankara

LAVROV: Moskva i Ankara za saradnju uprkos pritisku SAD

lavrov-photo-ap-3.jpg

Moskva i Ankara potvrdile su posvećenost razvoju vojno-tehničke saradnje uprkos pritisku Vašingtona, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

Moskva i Ankara potvrdile su posvećenost razvoju vojno-tehničke saradnje uprkos pritisku Vašingtona, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon razgovora sa turskim kolegom Melvutom Čavušogluom.

[caption id="attachment_289169" align="alignnone" width="675"]AP Photo/Alexander Zemlianichenko AP Photo/Alexander Zemlianichenko[/caption]

"Potvrdili smo našu međusobnu posvećenost vojno-tehničkoj saradnji. Predsednik Putin je mnogo puta istakao da cenimo glavno opredeljenje naših ruskih kolega da nastavimo sa saradnjom u ovoj oblasti uprkos kontinuiranom ilegalnom pritisku od strane Vašingtona koji otvoreno lobira u interesu američkih proizvođača uz pomoć netržišnih, nelegitimnih metoda", rekao je Lavrov, a preneo TAS S.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je ranije da će turski ministar spoljnih poslova Melvut Čavušoglu posetiti ruski Soči 29. decembra da bi učestvovao na osmom zasedanju Zajedničke grupe za strateško planiranje, koja je deo Tursko-ruskog saveta za saradnju na visokom nivou.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve