LAVROV: Pričom o Navaljnom Zapad krije svoje probleme

LAVROV: Pričom o Navaljnom Zapad krije svoje probleme

AP Photo/Petros Karadjias


Izjave zapadnih političara o povratku ruskog opozicionara Alekseja Navaljnoga u Rusiju za cilj imaju da odvrate pažnju od činjenice da je Zapad u velikoj ekonomskoj krizi, ocenio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

“Videli smo kako su se uhvatili za jučerašnje vesti za povratak Navaljnog u Rusiju. Prosto, možete osetiti koliko im je drago da kopiraju jedni drugima izjave”, rekao je Lavrov, a preneo TAS S.

Šef ruske diplomatije je izjavio i da je zapadnjacima takođe drago jer misle da će raznim saopštenjima skrenuti pažnju sa najdublje krize “u kojoj se nalazi njihov liberalni model”.

Mandel Ngan/Pool photo via AP

Mandel Ngan/Pool photo via AP

Lavrov smatra da zapadna elita pokušava da reši svoja unutrašnja pitanja tako što traži neprijatelje u Rusiji, Kini, Iranu i drugim državama.

“Naravno, nismo zadovoljni ovim trendom koji vidimo na Zapadu, kada ta elita pokušava da reši svoje probleme i ispuni ciljeve preko nesuglasica sa Rusijom, Kinom, Iranom, Severnom Korejom, Kubom, Venecuelom. Te zemlje su im vrlo dobro poznate”, dodao je Lavrov.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar