LAVROV: Proteruju diplomate jer ih ucenjuju SAD, u svetu ima malo samostalnih država

LAVROV: Proteruju diplomate jer ih ucenjuju SAD, u svetu ima malo samostalnih država

Foto: Beta/AP/Alexander Zemlianichenko


Odluke o proterivanju ruskih diplomata, koje su donele pojedine zapadne zemlje, rezultat su pritiska i ucena iz SAD, kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

“Kada proteraju jednog ili dvojicu diplomata, a šapuću nam izvinjenja, znamo da su proterivanja rezultat kolosalnog pritiska i kolosalnih ucena, što je glavni instrument šefova Vašingtona na međunarodnoj sceni”, rekao je Lavrov, prenosi TASS.

Situacija u vezi sa slučajem Sergeja Skripalja dokazala je da u svetu ima malo samostalnih igrača, zaključio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Nameće se zaključak da smo bili u pravu kada smo više puta naglašavali da je ostalo malo samostalnih država u savremenom svetu, u savremenoj Evropi”, rekao je Lavrov.

Ukupno se više od 20 država odlučilo da protera ruske diplomate u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom u slučaju trovanja špijuna Sergeja Skripalja.

To je dosad učinilo 16 država Evropske unije, kao i još nekoliko evropskih zemalja koje nisu članice Unije: Ukrajina, Norveška, Albanija, Makedonija.

Od vanevropskih država, za proterivanje ruskih diplomata odlučile su se SAD, Kanada i Australija.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar