LAVROV SKINUO KAPU BRITANCIMA: “Svaka vam čast, kad možete da ubedite Evropu da protera Ruse!”

LAVROV SKINUO KAPU BRITANCIMA: “Svaka vam čast, kad možete da ubedite Evropu da protera Ruse!”

Foto: Beta/AP/Alexander Zemlianichenko


Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, izjavio je da iskreno “skida kapu” britanskim diplomatama, koji u procesu Bregzita mogu da ubede evropske kolege da proteraju ruske diplomate zbog “slučaja Skripalj”.

On je u govoru pred studentima univerziteta MGIMO podsetio da su evropske zemlje u početku bile uzdržane kada je u pitanju incident u Solzberiju, a da je kasnije Britanija ipak uspela da nagovori dve trećine članica EU da proteraju deo ruskih diplomata, prenose mediji.

Prema njegovim rečima, evropske diplomate su kasnije priznavale Moskvi da London nije Briselu predstavio nove dokaze o umešanosti Rusije u “slučaj Skripalj”, navodno trovanje nekadašnjeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije.

“Britanske tradicije su dobro poznate. Iskreno skidam kapu britanskim diplomatama koji, u trenutku kada ta zemlja potpuno izlazi iz EU, imaju toliko uticaja na politiku EU prema Rusiji”, rekao je Lavrov, a prenose Večernje novosti.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom novičokom početkom marta, u britanskom gradu Solzberiju, i britanske vlasti optužile Rusiju za taj čin, što ona demantuje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar