Svet
21.09.2021. 08:49
R.E.

Izglasano poverenje

Liban zvanično ima novu vladu

Bejrut, Liban
Izvor: Dragana Todorović

Parlament Libana je tokom sednice, koja je bila odložena skoro sat vremena zbog nestanka struje i pokvarenog generatora, izglasao poverenje novoj Vladi Libana.

Vlada premijera Nadžiba Mikatija, koja je formirana ranije ovog meseca, dobila je glas većine poslanika koji su bili prisutni u parlamentu koji broji 128 članova, prenosi AP.

Izglasavanjem poverenja, vladi se otvara put da pokuša da reši razornu ekonomsku i finansijsku krizu, koja je dovela do toga da više od polovine stanovništva osiromaši u roku od nekoliko meseci i dovela do pada vrednosti nacionalne valute, dok je inflacija dostigla do sada neviđen nivoi.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezde mediteranskog filma o tome zašto se Srbi i Libanci odlično razumeju
Nadin Labaki, Kaled Mouzanar

Ekskluzivno za "Ekspres"

12.07.2021. 15:31

Zvezde mediteranskog filma o tome zašto se Srbi i Libanci odlično razumeju

Na plakatu filma "Kapernaum“, koji je u Kanu 2018. osvojio četiri nagrade, na beogradskom FEST-u tri, kao i više od 30 priznanja na prestižnim filmskim festivalima širom sveta, a Oskar za najbolji strani film 2019. mu je zamalo izmakao, piše: "Spremite se da vas oduva“.

Baš tako sam se osećala nakon razgovora sa autorima filma: Nadin Labaki umetnicom koja je napisala scenario i režirala film i njenim suprugom Kaledom Mouzanarom, kompozitorom i producentom ovog remek-dela o čijoj popularnosti svedoči i činjenica da se nalazi među prvih 80 filmova na IMDb listi koju kreiraju gledaoci.

To je neoubičajeno visoko mesto za film koji dolazi iz jedne male kinematografije kakva je libanska.
Foto
Liban bez struje

Isključene elektrane

Liban
10.07.2021. 09:09

Liban bez struje

Close
Vremenska prognoza
few clouds
12°C
29.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve