“LOV NA VEŠTICE”: FBI pretresao kancelariju i kuću Trampovog advokata

“LOV NA VEŠTICE”: FBI pretresao kancelariju i kuću Trampovog advokata


Američki Federalni istražni biro (FBI) juče je izvršio pretres kuće i kancelarije Majkla Koena, ličnog advokata predsednika SAD Donalda Trampa, saznaje Rojters od policijskih izvora.

“Njujork tajms” je prethodno objavio da je FBI izvršio pretres kancelarije dugogodišnjeg Trampovog ličnog advokata i zaplenio dokumenta koja su povezana sa nekoliko tema.

List je preneo da su među tim zapisima i neki koji se tiču isplate glumici filmova za odrasle Stefani Kliford poznatoj kao Stormi Danijels.

Državni tužioci na Menhetnu izdali su nalog za pretres nakon što su primili preporuku specijalnog savetnika Roberta Milera zaduženog za istragu o ruskom mešanju u predsedničke izbore u Americi 2016. godine, rekao je Koenov advokat, Stefen Rajan, koji je taj pretres okarakterisao kao “potpuno neprikladan i bespotreban”.

“Njujork tajms” je naveo da ovaj pretres izgleda nije direktno povezan sa Milerovom istragom, ali je verovatno rezultat informacija koje je otkrio i dao tužiocima u Njujorku.

– Danas je Kancelarija američkog tužioca za južni okrug Njujorka izdala seriju naloga za pretres i zaplenila poverljive komunikacije između mog klijenta Majkla Koena i njegovih klijenata – izjavio je Koenov advokat.

Za njega su takođe nedavno mediji pisali da je platio 130.000 dolara Stefani Kliford koja je tvrdila da je imala aferu sa Trampom, kako bi ćutala o susretu sa američkim predsednikom.

Isplate Klifordovoj su, prema navodima neimenovanog izvora upoznatog sa slučajem pretresa, samo jedna u velikom broju tema koje se istražuju.

Rajan i Koen su, navodi se, sarađivali sa vlastima i predali preko hiljadu dokumenata istražiteljima Kongresa koji se bave istragom o ruskom mešanju.

– FBI je takođe zaplenio mejlove, dokumenta o porezu i poslovima – rekao je neimenovani izvor.

Tramp: Pretres Koenove kancelarije lov na veštice, sramota

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je pretres koji je Federalni istražni biro izvršio nad kancelarijom njegovog dugogodišnjeg advokata Majkla Koena sramotna akcija i da predstavlja “lov na veštice”.

Govoreći pred novinarima u Beloj kući, Tramp je tim specijalnog savetnika zaduženog za istragu o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016, Roberta Milera, okarakterisao kao najpristrasniju grupu ljudi i ponovio svoj stav da generalni tužilac Džef Sešns nije trebalo da se izostavi iz nadgledanja Milerove istrage, prenosi Rojters.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar