MAČKA IZABRANA ZA GRADONAČELNIKA U AMERIČKOM GRADU: Ima već 6 godina političkog iskustva (VIDEO)

MAČKA IZABRANA ZA GRADONAČELNIKA U AMERIČKOM GRADU: Ima već 6  godina političkog iskustva (VIDEO)


Mačka, nazvana Slatka pita, pobedila je 13 pasa, pauna, još jednu mačku i kozu za ovu titulu. Nakon što je pobedila 17 drugih kandidata i postala je najnoviji gradonačelnik jednog sela u Americi. Ova mačka ima 9 godina, ali ima skoro šest godina političkog iskustva.

“Grad izabrao mačku za gradonačelnika”  možda izgleda kao kao naslov iz neke dečije basne, ali je apsolutna istina.

https://www.youtube.com/watch?v=IIytjDObpKk
Mačka po imenu Slatka pita izabrana je za gradonačelnicu Omena, malog ruralnog grada u severozapadnom Michigenu u Americi.
Na izbornoj listi bilo je 13 pasa, paun,još jedna mačka kao i jedna koza, ali Slatka pita je bila definitivni pobednik ove izborne trke.
Mali grad sa populacijom od 250 do 300 ljudi već jednu deceniju bira za svog gradonačelnika neku životinju. Ove izbore zapravo vodi Istorijsko društvo Omena i tako prikuplja sredstava za organizaciju i ovaj pomoć ovom gradiću.
Izbori su ove godine prikupili više od 7.000 dolara.
Gradić Omena takođe je izabrao zamenika gradonačelnika, sekretara za štampu, kao i specijalnog pomoćnika za krupna pitanja – od kojih ni jedan nije pripadnik ljudske vrste
Na sajtu istorijskog društva Omena stoji spisak svih kandidata koji će biti birani na sledećim izborima, zajedno sa njihovim ranijim političkim pozadinama i zašto oni treba da budu izabrani.

Na zvaničnom inetrnet profilu mačke gradonačelnika stoji saopštenje :

“Imam iskustva sa upravljanjem i nadzorom mog domaćinstva. S obzirom da sam bio zamenik gradonačelnika 3 pune godine, ispunjavaću svoje dužnosti i znam da sam spreman za poziciju gradonačelnika”
Gradonačelnik Stabs, takođe jedna mačka, bio je gradonačelnik Talkeetnana na Aljasci skoro dve decenije.
Služio je kao gradonačelnik grada sa populacijom od oko 900 do njegove smrti u dobi od 20 godina u 2017.

Kako navode iz ovog gradića ovi izbori su njihov način da meštani  skrenu pažnju na sebe i od strane vlasti kojom upravljaju pripadnici ljudske vrste u SAD-u.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar