Svet
30.01.2019. 16:19
R.E./Sputnjik

Predsednik Venecuele Nikolas

MADURO: Vojni dezerteri, pobegli u Kolumbiju i odande planiraju prevrat u Venecueli

maduro-2.jpg

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je da je pronađena grupa vojnih dezertera koji su pobegli u Kolumbiju i planirali da

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je da je pronađena grupa vojnih dezertera koji su pobegli u Kolumbiju i planirali da podele Oružane snage Venecuele.

„Suočavamo se sa zaverama i pobeđujemo ih svaki dan. Grupa vojnih dezertera postali su plaćenici kolumbijske oligarhije i urotili se kako bi iz Kolumbije podelili nacionalne oružane snage pod mojom komandom“, rekao je Maduro.

Samo dan pre ove izjave, opozicioni lider Huan Gvaido, koji se proglasio za privremenog predsednika Venecuele, zakleo se da će zadobiti vojsku koja je i dalje lojalna Maduru.

Predsednik Venecuele je ranije u intervjuu za Sputnjik tvrdio da je američki predsednik Donald Tramp naredio kolumbijskoj vladi i mafiji da ga ubiju kako bi dobili pristup venecuelanskoj nafti.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države. Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja su priznale Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije. Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
5°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve