Svet
22.02.2024. 19:15
R. E.

Ljudmila Navaljna

Majka videla telo Navaljnog, ali tvrdi da joj prete i ucenjuju oko sahrane (VIDEO)

1
Izvor: Beta / Navalny Team

Majci Alekseja Navaljnog Ljudmili pokazano je telo njenog preminulog sina.

Ljudmila Navaljna izjavila je da joj je dozvoljeno da vidi telo sina u mrtvačnici u ruskom gradu Salehardu, kao i da je potpisala umrlicu.

Ona je navela da su odbili da joj odmah predaju telo, što je normalna procedura, već da joj istražitelji "prete“ da mora da pristane na tajnu sahranu sina, ili će "učiniti nešto sa njegovim telom".

"Istražitelji kažu da je poznat uzrok smrti i da imaju svu medicinsku i pravnu dokumentaciju. Prema zakonu, trebalo je odmah da mi daju Aleksejevo telo, ali to do sada nisu uradili. Umesto toga, oni me ucenjuju i postavljaju uslove gde, kada i kako treba da bude sahranjen Aleksej. Gledaju me u oči i kažu da će, ako ne pristanem na tajnu sahranu, uraditi nešto sa telom mog sina", objavila je u video-snimku Ljudmila Navaljna.

Ona tvrdi da su u njenom prisustvu zaposleni u mrtvačnici dobili "naređenje ili iz Kremlja, ili iz Istražnog komiteta".

"Žele da se to radi tajno, bez pozdrava. Žele da me odvedu na periferiju groblja do svežeg groba i kažu: 'Ovde leži tvoj sin'. Ne pristajem na to", rekla je Ljudmila Navaljna i dodala je da je odlučila da snimi video-snimak jer su počeli da joj prete.

Kira Jarmiš, saradnica Alekseja Navaljnoj, ruskog opozicionara koji je preminuo u ozloglašenom ruskom zatvoru 16. februara, saopštila je da se u medicinskom izveštaju navodi da je Navaljni preminuo prirodnom smrću. 

"U medicinskom izveštaju o smrti koji je prikazan majci Alekseja Navaljnog navedeno je da su uzroci smrti prirodni", navela je Jarmiš na društvenoj mreži X.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve