MAJKL MUR, REŽISER I AKTIVISTA: Donald Tramp je poslednji predsednik SAD, on želi da vlada doživotno (VIDEO)

MAJKL MUR, REŽISER I AKTIVISTA: Donald Tramp je poslednji predsednik SAD, on želi da vlada doživotno (VIDEO)


Režiser i aktivista Majkl Mur objavio je trejler za svoj novi dokumentarac pod nazivom “Farenhajt 11/9”. Film je kreiran kao opomena građanima pored novembarske opšte izbore u SAD, u kontekstu opasnosti politike Donalda Trampa.

Naziv filma je omaž njegovom najpoznatijem delu “Farenhajt 9/11” koji je bavi događajima pred 11. septembar 2001. Ovoga put, Mur je okrenuo brojeve kako bi predstavio datum predsedničkih izbora – 9. 11. 2016, koji vidi kao katastrofu sličnu terorističkom napadu koji je promenio svet.

Murova teza u filmu glasi- Tramp želi da bude doživotni predsednik SAD i on je verovatno poslednji čelnik najmoćnije zemlje sveta.

Za njega je Tramp “zli genije koji nema nameru da napusti Belu kuću”, a otpor takvoj diktatorskoj politici se već rađa, ali ona neće doći iz Demokratske stranke.

Mur odbija da otrkije previše o tom pokretu u samom trejleru. Kako je sam rekao, film nije tu da daje nadu.

“Je**š nadu. Nada je pasivna. Nada daje šanse drugima da uspeju. Nada misli da će kompromitujući snimak ili FBI ili bivša porno glumica da spase državu. Nada i njena pasivnost sun as dovele u ovu situaciju. To je lenjost. Ne treba nam nada, treba nam akcija”, rekao je Mur.

On kaže da većina Amerikanaca želi stavri poput univerzalnog zdravstvenog osiguranja, prava LGBT osoba, besplatno školovanje i oporezivanje bogatih. Razlog Trampove pobede je, ipak, to u Demokatskoj partiji “svako svoju pesmu svira”.

Mur je čovek koji je u detalj predvideo kako i zašto će Donald Tramp pobediti i od tada je njegov veliki kritičar.

Premijera filma najavljena je za 21. septembar.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar