MAKRON OPTUŽIO BENONA I RUSKE OLIGARHE: Uništavate EU

MAKRON OPTUŽIO BENONA I RUSKE OLIGARHE: Uništavate EU

Shutterstock


Predsednik Francuske Emanuel Makron optužio je bivšeg stratega Bele kuće Stiva Benona i ruske oligarhe da kuju zaveru s evropskim nacionalistima u cilju uništavanja Evropske unije.

U objavljenom intervjuu za francuski regionalni list, centristički francuski lider je rekao da Evropljani “ne treba da budu naivni” po pitanju mešanja iz inostranstva uoči ovonedeljnih izbora za Evropski parlament, prenosi Asošiejted pres.

Makron je kazao i da “Rusi i neki drugi” finansiraju ekstremne političke partije u Evropi, ne iznoseći detalje.

Intervju je poslednji Makronov pokušaj da obezbedi podršku za svoju stranku na izborima za EP, na kojima se očekuje dobar rezultat nacionalista na talasu zabrinutosti zbog migracija.

Foto: AP/Evan Vucci

Foto: AP/Evan Vucci

Makron je posebno kritikovao Benona koji je prethodnih dana bio u Francuskoj i hvalio kampanju liderke krajnje desnice Marin Le Pen. Ona se, međutim, distancirala od Benona jer pokušava da pridobije širi krug birača.

Benon, bivši glavni strateg predsednika SAD Donalda Trampa, osnovao je organizaciju Pokret (The Movement) sa sedištem u Briselu, kako bi promovisao desničarske populističke grupe u Evropi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar