Svet
05.12.2022. 18:14
Beta

Severna Makedonija

Maloletnika iz Skoplja "inspirisale" dojave o bombama

Policija
Izvor: Shutterstock

Policija Severne Makedonije podnela je u ponedeljak krivičnu prijavu protiv jednog maloletnika iz Skoplja za krivično delo "terorizam" zbog slanja jedne od lažnih dojava o bombama u skopskim školama.

Saopšteno je da je taj maloletnik, inspirisan dojavama o bombama od 26. oktobra do 2. novembra, a videvši da su preteće poruke poslate preko provajdera koji nudi kriptozaštitu, preko tog operatera 4. novembra poslao poruku o postavljanju bombi u četiri srednje škole u ​​Skoplju.

Policija je s mladim Skopljancem, u prisustvu njegovih roditelja, 7. novembra obavila razgovor i priznao je da je počinio krivično delo, a objasnio je i način kao je to uradio.

Krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizvani kriminal Severne Makedonije podneo je Sektor Policije za borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma.

Preteći mejlovi o postavljanju bombi su na elektronske adrese skopskih srednjih škola počele skoro sakodnevno da stižu 26. oktobra. Poslednjih dana dana su preteće poruke dobile i neke skopske osnovne škole, kao i škole u gradovima u unutrašnjosti Severne Makedonije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
28.11.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve