Svet
08.03.2022. 10:34
Beta

Međunarodni dan žena

Marin Le Pen uputila pismo Francuskinjama

Marin Le Pen
Izvor: EPA / YOAN VALAT

Kandidatkinja ekstremne desnice na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj, Marin Le Pen uputila je pismo Francuskinjama povodom Medjunarodnog dana žena u kojem navodi da bi ulične prestupnike registrovala kao seksualne prestupnike i da bi deportovala strance koji se time bave, preneo je pariski list Figaro.

"Ulično uznemiravanje koje žene čini plenom perverzne i ponižavajuće igre postaje uobičajeno. Posebno za mlade devojke koje su sada gotovo sistematski podvrgnute tome, i to pretvara javni prostor u sve stresnije i preteće mesto. Pored teških krivičnih kazni, registrovala bih ulične uznemiravače kao seksualne prestupnike i deportovala bih strance koji se bave tim nečuvenim postupcima", navela je Le Pen.
 

Ona je dodala da bi kao predsednica Francuske vodila "političku borbu za ohrabrenje žena da imaju svoje mesto u društvu".

Le Pen se osvrnula na prinudne brakove, nedostatak babica u bolnicama kao i na položaj samohranih majka, pošto je sama odgajila troje dece, predlažući povećanje socijalne pomoći takvim majkama.

"Predstojeći predsednički izbori su prilika da se pomenute brige iznesu na vrh države izborom žene, favorizovanjem konkretnijeg i svakako zaštitnijeg pristupa tim pitanjima", navela je Le Penova, koja je na prethodnim predsedničkim izborima izgubila od sadašnjeg predsednika, centriste Emanuela Makrona.

Predsednički izbori u Francuskoj zakazani su u dva kruga, 10. i 24. aprila.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Međunarodni dan žena - Pravo na jednakost!
Međunarodni dan žena

Osmi mart

08.03.2022. 10:28

Međunarodni dan žena - Pravo na jednakost!

U svetu se obeležava Međunarodni dan žena kao deo borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
17.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve