Svet
22.09.2018. 10:47
R.E./Beta

MASAKR NA VOJNOJ PARADI U IRANU: Napadači prišli publici i otvorili vatru na civile 20 ranjeno ima i mrtvih

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Najmanje 20 ljudi, medju kojima jedna žena i jedno dete, ranjeni su danas u napadu na vojnu pradu u Ahvazu, na jugozapadu Irana, javila je danas zvanična iranska agencija Irna, navodeći prvu procenu nastradalih.

Prethodno je državna televizija javila da je napad izvršen na vojnu paradu u Ahvazu organizovanu povodom Nacionalnog dana oružanih snaga, i da ga je sprovela "grupa" nepoznatih napadača.

Dodaje se da ima više žrtava, ali bez dodatnih detalja, prenosi AP.

Televizija je navela da su napadači naoružani "Takifiri", izraz koji je ranije upotrebljavan da se opiše Islamska država.

Prikazane su scene odmah posle napada u kojima se vidi kako bolničari pomažu nekom u vojnoj uniformi ko leži na zemlji. Vide se i drugi pripadnici bezbednosnih snaga kako viču jedni na druge ispred bine za paradu.

Agencija Fars javila je da su dva naoružana muškarca otvorila vatru na okupljenu masu ljudi, prenosi Frans pres. Oni su zatim pokušali da pucaju na binu s zvaničnicima ali su ih "neutralizovali" pripadnici oružanih snaga, dodala je agencija nagoveštvajući da ima  ranjenih.

Koordinicani napad Islamske grupe 7. juna prošle godine na parlament i na mauzolej u Teheranu bio je tada jedini napad te ekstremističke sunitske grupe u šiitskom Iranu koji je do tada bio uglavnom poštedjen njihovih napada.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
04.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve