Svet
15.01.2020. 18:39
Tanjug

Medvedev podneo ostavku; Putin menja ustav

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ruski premijer Dmitrij Medvedev podneo je ostavku na mesto premijera Rusije, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin u parlamentu izneo planove za promenu ustava.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/DMITRY ASTAKHOV / SPUTNIK

Putin je predložio da građani na glasanju odluče o promenama koje će moć predsedništva prebaciti na parlament, dok je od Medvedeva tražio da pređe na funkciju zamenika predsednika Saveta za bezbednost, prenose ruski mediji.

Medvedev je podneo ostavku na premijersku funkciju nakon razgovora sa Putinom, koji mu se zahvalio na radu, prenosi Tas s.

"Želim da vam se zahvalim na svemu što je urađeno u ovom stadijumu našeg zajedničkog rada, želim da izrazim zadovoljstvo postignutim rezultatima", rekao je Putin na sastanku sa kabinetom ministara.

Istovremeno, Putin je objavio nameru da u Savetu za bezbednost postavi novu funkciju, zamenika predsednika, i da želi da Medvedeva imenuje na to mesto.

"Smatram da je to moguće i to ću učiniti u narednim danima. Uvešću funkciju zamenika šefa Saveta bezbednosti. Kao što je poznato, predsednik Rusije je šef Saveta bezbednosti. Dmitrij je uvek delio ove probleme. Sa stanovišta unapređenja naše odbrambene sposobnosti i bezbednosti, verujem da je to moguće i zamolio sam ga da ubuduće rešava takva pitanja", rekao je Putin.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
19°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve