MERKELOVA: Ako mere budu uspešne, decembar će biti podnošljiv

MERKELOVA: Ako mere budu uspešne, decembar će biti podnošljiv

EPA-EFE/HAYOUNG JEON


Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da ukoliko budu uspešne nove mere koje su danas uvedene, decembar će biti podnošljiv, ali je napomenula da uspeh u velikoj meri zavisi od poštovanja i razumevanja građana.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je Nemačka i dalje daleko od kraja pandemije koronavirusa i poručila da će njeni građani morati da ograniče kontakte tokom zimskih meseci.

“Svetlo na kraju tunela i dalje je prilično daleko”, poručila je Merkel.

Merkel je rekla da građani neće moći da organizuju zabave i velike događaje tokom zime, čak i nakon što prođe novembar.

Govoreći o uticaju mera na ekonomiju, rekla je da je najbolja stvar za ekonomiju da se izađe na kraj s pandemijom.

EPA-EFE/HAYOUNG JEON

EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Kancelarka je istakla da pridaje veliku važnost savetima naučnica u borbi sa koronavirusom, alil je odbila da kaže koliko je za nju važno da se takvi saveti slušaju u Beloj kući.

“Neću to uraditi dan pre izbora u SAD”, rekla je Merkel.

Ona je dodala da se korona virus drugačije i agresivnije ponaša na nižim temperaturama i poručila da je Nemačka morala da reaguje uvođenjem novih ograničenja u vezi s javnim životom kako bi zaštitila zdravstveni sistem.

Zbog velikog porasta broja zaraženih od koronavirusa, Nemačka od danas uvodi drastične mere kako bi se suzbilo širenje pandemije.

U Nemačkoj je 548.156 osoba zaraženo koronavirusom, dok je 10.638 ljudi preminulo od posledica ove infekcije, pokazuju podaci sajta Worldometers.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar