Svet
02.11.2020. 18:59
Tanjug

Nemačka kancelarka Angela

MERKELOVA: Ako mere budu uspešne, decembar će biti podnošljiv

w_56382413.jpg

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da ukoliko budu uspešne nove mere koje su danas uvedene, decembar će biti podnošljiv,

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da ukoliko budu uspešne nove mere koje su danas uvedene, decembar će biti podnošljiv, ali je napomenula da uspeh u velikoj meri zavisi od poštovanja i razumevanja građana.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je Nemačka i dalje daleko od kraja pandemije koronavirusa i poručila da će njeni građani morati da ograniče kontakte tokom zimskih meseci.

"Svetlo na kraju tunela i dalje je prilično daleko", poručila je Merkel.

Merkel je rekla da građani neće moći da organizuju zabave i velike događaje tokom zime, čak i nakon što prođe novembar.

Govoreći o uticaju mera na ekonomiju, rekla je da je najbolja stvar za ekonomiju da se izađe na kraj s pandemijom.

[caption id="attachment_303003" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/HAYOUNG JEON EPA-EFE/HAYOUNG JEON[/caption]

Kancelarka je istakla da pridaje veliku važnost savetima naučnica u borbi sa koronavirusom, alil je odbila da kaže koliko je za nju važno da se takvi saveti slušaju u Beloj kući.

"Neću to uraditi dan pre izbora u SAD", rekla je Merkel.

Ona je dodala da se korona virus drugačije i agresivnije ponaša na nižim temperaturama i poručila da je Nemačka morala da reaguje uvođenjem novih ograničenja u vezi s javnim životom kako bi zaštitila zdravstveni sistem.

Zbog velikog porasta broja zaraženih od koronavirusa, Nemačka od danas uvodi drastične mere kako bi se suzbilo širenje pandemije.

U Nemačkoj je 548.156 osoba zaraženo koronavirusom, dok je 10.638 ljudi preminulo od posledica ove infekcije, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve