MESEČNO UZME VIŠE OD 1.000 EVRA: Bivši telohranitelj Osame bin Ladena živi u Nemačkoj od socijalne pomoći

MESEČNO UZME VIŠE OD 1.000 EVRA: Bivši telohranitelj Osame bin Ladena živi u Nemačkoj od socijalne pomoći


Tunišanin Sami A. bivši telogranitelj ubijenog lidera i osnivača Al Kaide Osame bin Ladena već godinama živi mirnim porodičnim životom u nemačkom gradu Bohumu  i prima socijalnu pomoć nemačke države, zato jer je nemačko pravosuđe odlučilo da ne sme biti proteran u rodni Tunis, pišu nemački mediji.

Stranka Alternativa za Nemačku (AfD) postavila je pitanje o njemu pokrajinskoj vladi Severne Rajne Vestfalije, koja je saopštila da Sami A. mesečno prima preko hiljadu evra državne pomoći. Tome treba pridodati i oko 150 evra po detetu i druge oblike pomoći.

Ne može biti proteran u Tunis

Tunišanin Sami A. od 1997. živi u Nemačkoj i važi kao opasna osoba koja je pod stalnom prismotrom i svakodnevno se mora javljati policiji. Godine 2012. nemački sud odlučio je da Sami A. ne može biti proteran u Tunis jer mu tamo preti mučenje i nehumano postupanje. Sami A. je u Nemačku stigao na studij, ali je od 1999. nekoliko godina boravio u džihadističkim kampovima u Avganistanu gde je napredovao do pozicije jednog od telohranitelja terorističkog vođe Osame bin Ladena.

Ukidanje boravišne dozvole

Gradske vlasti u Bohumu u nekoliko navrata su pokušale ukinuti boravišnu dozvolu Samiju A., ali je svaki put odluka morala biti povučena zbog presude u korist tuniškog državljanina koji je u međuvremenu dobio četvoro dece.

“Nemački zakon o azilu ovdje se zloupotrebljava do maksimuma: mi moramo novcem od poreza financirati jednog terorista zato jer ga ne smijemo protjerati”, rekao je za dnevnik Bild demokršćanski političar Eckhardt Rehberg.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar