Svet
08.06.2022. 17:40
R.E

Bela kuća

Metju Mekonahi održao govor o kome svi pričaju

Metju Mekonahi 8.6.2022
Izvor: UPI POOL / Ken Cedeno / POOL

Poznati glumac Metju Mekonahi, koji je rođen u Teksasu, u mestu Juvaldi, gde se nedavno dogodila još jedna masovna pucnjava na učenike u školi, pričao je na konferenciji za novinare u Beloj Kući, o tome kako su Americi potrebna nova strateška pravila o kupovini i vlasništvu oružja.

Mekonahi je več godima zagovornik velikih promena u regulaciji oružja u SAD, a govor koji je održao na konferenciji mnogi su ocenili kao najemotivniji do sada. On je pre toga objavio članak u "Austin American Statesman", u kome je govorio o opštoj društvenoj odgovornosti kada se radi o naoružanju.

Međutim, kada je stao a podijum na pres konferenciji, Mekonahi je pozvao na čitav niz reformi zasnovanih na zdravom razumu. Takođe, podelio je priče o roditeljima i bližnjima onih koji su tragično nastradali u Juvaldiju. Pozvao je na strože provere pojdinaca koji žele da kupe oružje, kao i podizanje grance za kupovinu ovakvog oružja na 21 godinu. 

Tokom govora spomenuo je i razgovore koje je obavio sa mnogim stanovnicima teksasa, koji su i sami vlasnici oružja, ali kako je rekao, svi se slažu da se šanse za ovakve događaje moraju smanjiti.

"Želimo sigurne škole, kao i zakone koji će sprečiti ovakve psihopate da se domognu oružja koje može povrediti našu decu," rekao je Mekonahi.
 

Dodao je da se odgovronim vlasnicima oružja "smučilo" da loši ljudi koriste drugi amandman i pravo na odbranu svojine vatrenim oružjem zarad propagiranja nekontrolisane prodaje.

"Regulacija ovog procesa nije korak unazad, već korak u napred, koji osigurava da se drugi amandman ispolji na najsigurniji način."

Mekonahi je, takođe, govorio i o roditeljima dece koja su stradala u pucnjavi, kao i o njihovoj želji da smrt njihove dece ne bude uzaludna, već da konačno promeni način na koji se Amerika odnosi prema smrtonosnom oružju.

Čuveni glumac je u jednom trenutku, kada je bio blizu suza, ukazao na zelene patike koje je nosila jedna od devojčica, i koje su bile jedini način da se njeno telo identifikuje nakon pucnjave.

Pozvao je političare da ostave površna ubeđenja i partijske narative iza sebe i pomognu da se tragedije poput ove više ne dešavaju, piše Rolling Stone. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tramp pozvao na naoružavanje građana
Donald Tramp

Amerika

28.05.2022. 17:45

Tramp pozvao na naoružavanje građana

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao je na "naoružavanje građana" u borbi protiv "zla u društvu", za koje je rekao da stoji iza masakra u osnovnoj školi u Teksasu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
15.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve