Svet
09.05.2019. 13:56
Index.hr

MIGRANTI OTELI SLOVENCA: Vezali ga i strpali u prtljažnik

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Slovenačka policija potvrdila je da su migranti oteli starijeg čoveka iz sela Mali Nerajec nedaleko od Črnomelja, na jugozapadu zemlje, i njegovim automobilom pobegli u Italiju, gde su uhapšeni.

Grupa od četiri migranata juče je otela 79-godišnjaka koji je prskao vinograd, vezala ga i stavila u prtljažnik, a onda ga iz vozila izbacila u jednoj šumi blizu 180 kilometara udaljene Sežane, na drugom kraju države. Oni su pobegli u Italiju, gdje ih je privela tamošnja policija, objavio je portal Siol.net koji se poziva na izjavu seljakove kćerke.

Ona je u razgovoru za lokalne medije kazala da joj je otac, kad je s njim u sredu razgovarala, rekao da ima "goste" koji su mu se predstavili kao "arheolozi" koji žele pogledati ima li u vinogradu kakvih arheoloških nalaza. Kasnije je videla da je kroz selo prošao očev automobil, ali njega nije ugledala. Budući da ga kasnije u vinogradu nisu našli, niti su s njim mogli da stupe u kontakt, podigli su uzbunu, ispričala je za lokalne medije.

On im se konačno telefonom javio oko 18 sati popodne i ispričao im da je bio otet i da su ga iz automobila izbacili u jednoj šumi blizu granice s Italijom, pa je došao do jedne kuće iz koje im se javio.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
06.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve