Svet
25.01.2022. 13:14

Predsednik Hrvatske

Milanović: "Repulika Srpska je trebalo da bude vojno uništena"

Zoran Milanović, 25. 1. 2022.
Izvor: EPA / ANTONIO BAT

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je Republika Srpska "trebalo da bude vojno uništena", a da Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, širi etničku mržnju, ali i da od njega "ima puno gorih".

"Proslava dana RS je najgore mogući izabrani datum, nakon njega su usledili grozni zločini i to slaviti kao sveto začeće jedne paradržave je politički nemoralno. RS je trebalo da bude vojno uništena. RS je nastala u Dejtonu, to je potpisao i Tuđman, i ja to akceptiram, i to je sve", rekao je Milanović novinarima, kako prenosi Jutarnji list.

"Nije ni Dodik, kao ni Putin, etnonacionalista, to su ljudi koji šire etničku mržnju...Pupovac je nebitan u celoj priči. A od Dodika ima puno gorih. Jedan od mogućih sagovornika je Bakir Izetbegović", rekao je Milanović govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zoran Milanović u Prištini: "Kosovo je predivna zemlja"
Zoran Milanović, 23. 12. 2021.

Hrvatski predsednik

23.12.2021. 15:55

Zoran Milanović u Prištini: "Kosovo je predivna zemlja"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović je u Prištini izjavio da će intenzivno raditi na tome da i druge države Evropske Unije, koje to do sada nisu učinile, priznaju kosovsku nezavisnost i uz to ocenio da je inicijativa Otvoreni Balkan "nebitna i nehumana" ako, kako kaže, ne tretira ravnopravno sve strane.
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve