MINISTAR SAOBRAĆAJA AUSTRIJE Novi lider Slobodarske parije

MINISTAR SAOBRAĆAJA AUSTRIJE Novi lider Slobodarske parije


Ministar infrastrukture i saobraćaja Austrije Norbert Hofer imenovan je na sednici Predsedništva Slobodarske partije Austrije (FPO) za novog lidera te stranke.

Hofer je preuzeo vođstvo, nakon što je Hajnc Kristijan Štrahe, zbog afere oko video snimka na kojem obećava jednoj Ruskinji državne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci, podneo ostavku na sve funkcije.

Na idućoj sednici nadležnih tela stranke, koja će biti održana posle izbora za Evropski parlament, odluka Predsedništva biće formalno potvrđena, saopšteno je iz FPO. Na toj sednici, kako je najavljeno, biće rešena i sva ostala personalna pitanja s ciljem budućnosti FPO, a blagovremeno pred parlamentarne izbore biće organizovana vanredna skupština stranke, prenose mediji.

U saopštenju se najavljuje i da će, ako koalicioni partner u austrijskoj vladi Narodna partija (OVP) kancelara Sebastijana Kurca, bude smenila Herberta Kikla sa mesta ministra unutrašnjih poslova, svi članovi vlade iz redova slobodaraca podneti ostavku. Sve odluke u Predsedništvu, kako se ističe, donesene su jedinstveno, a Štraheu je iskazana zahvalnost za dugogodišnji rad.

“FPO ulazi složno u naredne parlamentarne izbore. Ja ću u okviru svoje nove odgovornosti učiniti sve da ostvarimo dobar rezultat na izborima doslednim radom FPO u interesu naše domovine”, naglasio je Hofer ističući da se reči sa video snimka na kojem su Štrahe i doskorašnji potpredsednik FPO Johan Gudenus, neoprostive.

FPO je, kako je podsetio, puno uradila u protekle dve godine za Austriju, pre svega je jasno ukazala da se ne sme ponoviti 2015. kada je postojala nekontrolisana migracija. On je istakao da će učiniti sve da FPO ostane snažna partija bilo u vladi ili opoziciji, jer je moguće sa oba nivoa pozitivno uticati na razvoj zemlje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar