Svet
16.03.2021. 17:11
Tanjug

MIŠEL OBAMA: Nije me iznenadilo što je Megan govorila o rasi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivša američka prva dama, Afroamerikanka Mišel Obama, izjavila je da je nije potpuno iznenadilo ono što je britanska vojvotkinja od Saseksa, Megan Markla, govorila o rasi u nedavnom TV intervjuu.

Kako je preneo je BBC, Mišel Obama je uzdržano govorila za NBC tudej o intervjuu Megan Markla i princa Harija koji su dali Opri Vinfri, u kome su otvorili niz različitih ličnih tema, uključujući rasizam i mentalno zdravlje.

U intervjuu za NBC, Mišel Obamu su pitali šta joj je prošlo kroz glavu dok je gledala Meganin iskren razgovor u kome je navela da ih je jedan član kraljevske porodice pitao koliko će tamna biti koža njihovog sina Arčija, s obzirom na njeno poreklo, jer je njena majka Afroamerikanka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Democratic National Convention via AP

Javna služba se nalazi u središtu pažnje, rekla je Mišel Obama, koja je provela osam godina u Beloj kući dok je njen suprug, takođe Afroamerikanac Barak Obama bio predsednik SAD.

"I većina ljudi to ne razume, niti bi trebalo da razume. Ono što uvek imam na umu jeste da se ništa od ovoga ne odnosi na nas u javnoj službi, već na ljude kojima služimo", istakla je ona.

Povezane vesti - MEGAN MARKL: Pitali su koje će boje kože biti dete

Bivšu prvu damu SAD pitali su o trenutku kada je Megan rekla Opri da je "doživela rasizam".

"Kao što sam već rekla, rasa na ovom svetu nije nova konstrukcija za obojene ljude, pa stoga nije bilo potpuno iznenadenje čuti njena osećanja i njihovu artikulaciju", odgovorila je Mišel Obama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
04.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve