MORALES OTPUTOVAO U MEKSIKO: Zahvalan sam svojoj braći na pružanju sigurnosti

MORALES OTPUTOVAO U MEKSIKO: Zahvalan sam svojoj braći na pružanju sigurnosti

Mexico's Foreign Minister via AP


Bolivijski predsednik Evo Morales otputovao je u Meksiko gde je dobio azil, nakon što je podneo ostavku pod pritiskom protesta.

Morales, koji je ujedno i prvi predsednik izabran iz redova autohtonog naroda Bolivije, u Meksiko je otputovao avionom meksičke vlade iz bolivijskog grada Čimore, prenosi Rojters.

On je na Tviteru potvrdio da je stigao u Meksiko i napisao da ga boli odlazak iz zemlje iz političkih razloga, ali da će se vratiti jači i energičniji.

AP Photo/Juan Karita

AP Photo/Juan Karita

Morales je na toj društvenoj mreži objavio i fotografiju na kojoj se vidi kako leži ispod improvizovanog šatora napravljenog od ljubičastog ćebeta i ispod koje je napisao kako je proveo svoju prvu noć u egzilu.

“Ovo je bila moja prva noć nakon napuštanja predsedništva i pod prisilom državnog udara. Veoma sam zahvalan svojoj braći iz saveza Tropik of Cočabamba na pružanju sigurnosti i nege”, napisao je Morales.

Povezane vesti – Meksiko: Ne sme da dođe do puča

Pre nego što je Morales otputovao u Meksiko, vojska je saopštila da će se pridružiti policiji u patroliranju ulicama, a nakon što su, u protestima koji se u toj zemlji održavaju od izbora održanih krajem oktobra, uništene četiri policijske stanice.

Categories

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar