Svet
14.10.2023. 19:02
R.E.

Lopov iz Oza

Priznao krađu "Dorotinih cipelica"

doroti oz cipele devojcica
Izvor: Shutterstock

Amerikanac Teri Džon Martin priznao je da je kriv za pljačku u muzeju iz kojeg je ukrao par rubin crvenih papuča koje je nosila poznata glumica Džudi Garland tumačeći lik Doroti u filmu Čarobnjak iz Oza.

Martin je izjavio da je bio uveren da su rubini na papučama pravi dragulji sve dok mu u krugovima podzemlja, gde se otkupljuje ukradena roba, nije rečeno da su papuče ukrašene staklom.

Martinov advokat rekao je da je njegov klijent Martin (76) sada lošeg zdravlja i da se "suočava sa sopstvenom smrtnošću".

Sa svojim staklenim ukrasima u boji rubina i mašnama od staklenih perli, ukradeni par je bio jedan od nekoliko koje je Garlandova koristila tokom snimanja mjuzikla Čarobnjak iz Oza.

Holivudski kolekcionar suvenira Majkl Šo pozajmio je 2005. godine papuče Muzeju Džudi Garland u rodnom gradu pokojne glumice Grand Rapids, u saveznoj državi Minesota, a tada je i Martin, žitelj obližnjeg grada Duluta, uzeo čekić, razbio vitrinu u kojoj je bio izloženi ovaj eksponat osiguran na milion dolara (824.000 funti) i odneo ga uveren da je eksponat ukrašen pravim rubinima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
15.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve