Svet
23.06.2022. 10:17
21:08
R. E.

Sarajevo

Na hrvatski avion nije pucano iz vatrenog oružja

avion
Izvor: Shutterstock

Oštećenje na avionu hravstke aviokompanije Kroacija erlajnz koje je uočeno po sletanju u Sarajevo nije nastalo iz vatrenog oružja kako se prvobitno nagađalo, nego je izazvano mehaničkim udarcem, saopštilo je Tužilaštvo BiH. 

"Nakon sprovedenog uviđaja, prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na avionu nastalo delovanjem vatrenog oružja", navodi se u saopštenju, prenosi Hina. 

Po istom izvoru analizama na licu mesta utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica, niti drugih tragova na trupu aviona koji bi ukazivali da je oštećenje nastalo zbog korišćenja vatrenog oružja. 

"Prema stavu stručnih osoba oštećenje je izazvano mehaničkim udarcem", navodi se u saopštenju u Tužilaštva BiH. 

Na avionu Kroacija erlajnza na liniji Zagreb-Sarajevo, po sletanju u glavni grad BiH otkriveno je oštećenje za koje je u prvom oglašavanju Tužilaštva BiH navedeno da "postoji mogućnost da je naneseno metkom iz vatrenog oružja". 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li ste videli avion u čast Dijega Maradone? (FOTO)
Avion u čast Maradone

Argentina

26.05.2022. 13:20

Da li ste videli avion u čast Dijega Maradone? (FOTO)

Privatni mali avion posvećen legendarnom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni predstavljen je danas u Buenos Ajresu, uoči putovanja koje će se završiti na Svetskom prvenstvu u Kataru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve