Svet
14.09.2019. 12:05
Tanjug

NA REDU SU ŠOPING CENTRI: Demonstranti u Hongkongu na novim lokacijama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prodemokratski aktivisti u Hongkongu planiraju da danas zauzmu šoping centre, nakon što su protekle noći tokom protesta formirali ljudske lance noseći svetiljke.

Demonstranti planiraju i da se okupe ispred Konzulata Velike Britanije, kako bi zahtevali da Kina poštuje Zajedničku deklaraciju koju je potpisala 1984. godine sa Londonom o budućnosti bivše britanske kolonije koja je vraćena pod kinesku upravu 1997. godine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Vincent Yu

Stotine demonstranata su u petak mirno prošli ulicama, pevajući pesme povodom jesenjeg festivala, što je u suprotnosti sa prethodnim vikendima kada je policija koristila suzavac, gumene metke i vodeni top.

Povezane vesti - KRIZA U PERSIJSKOM ZALIVU Gutereš: Ne možemo živeti sa velikim sukobom

Demonstranti su se takođe okupljali u šoping centrima gde su se povremeno koškali sa pristalicama Kine, prenosi Rojters.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Vincent Yu

Protesti u Hongkongu počeli su u junu zbog zakona o ekstradiciji koji je sada povučen, ali su prerasli u borbu za veći stepen demokratije, a mnogi mladi demonstranti izražavaju nezadovoljstvo i zbog visokih životnih troškova i nedostatka radnih mesta, navodi Rojters.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve