“NACIONAL”: Milanović i Erdogan razgovarali o reviziji Dejtonskog sporazuma

“NACIONAL”: Milanović i Erdogan razgovarali o reviziji Dejtonskog sporazuma

EPA/OLIVIER HOSLET


Dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je novinarima rekao da je telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom Redzepom Tajipom Erdoganom, a zagrebački nedeljnik Nacional piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog pre 25 godina i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.

Iako u razgovoru novog hrvatskog predsednika Zorana Milanovića s Erdoganom nije bilo bilo previše vremena za detaljne razgovore o situaciji u Bosni i Hercegovini, dvojica predsednika ipak su uspela barem načelno da dogovore u kom smeru bi trebalo da ide saradnja Hrvatske i Turske u narednom periodu, piše ovaj hrvatski nedeljnik.

Povezane vesti – “ATMOSFERA KAO U SEVERNOJ KOREJI”: Nemci objavili reportažu o HRT-u

Izvori bliski štabu Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih tačaka trebalo da bude i analiza funkcionisanja Dejtonskog sporazuma.

Shutterstcok

Shutterstcok

Milanović, koji je ranije bio premijer Hrvatske, će na funkciji pedsednika zameniti odlazeću Kolindu Grabar Kitarović, a dužnost će, kako se očekuje, preuzei 18. februara za kada je planirana njegova inauguracija.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar