Svet
25.09.2023. 16:12
R.E.

Istraga u toku

Nacistički skandal obeležio Oktoberfest

OKTOBERFEST 2023 EPA 16.09.2023.
Izvor: EPA / ANNA SZILAGYI

Veliki nacistički skandal trese Nemačku. Tamošnja policija istražuje snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem grupa posetilaca Oktoberfesta peva pesmu "Erika" i nekoliko puta pozdravlja Hitlera.

Na snimku se vidi kako tri muškarca i jedna žena u jednom od šatora pevaju marš "Erika", pesmu nacističkog kompozitora Hermsa Nila koja je bila posebno popularna tokom Drugog svetskog rata i korišćena za nacističku propagandu. 

Žena i muškarac više puta podižu desnu ruku na taktove nacističkog marša, a jedan muškarac u pozadini pokazuje Hitlerov pozdrav.

Portparol nadležne policijske uprave u Gerlicu Marsel Malhov rekao je za nemački list Bild da je snimak prosleđen nadležnoj policijskoj upravi u Gerlicu i da je u toku istraga zbog korišćenja simbola protivustavnih organizacija. 

"Istražujemo prvobitnu sumnju na korišćenje simbola neustavnih organizacija. Državna bezbednost će biti uključena u istragu", rekao je portparol policije. 

Organizatori Oktoberfesta ogrgadili su se od incidenta i najavili da će počiniocima biti zabranjen ulaz na tu manifestaciju. 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ludo, luđe, OKTOBERFEST! (FOTO)
OKTOBERFEST 2023 EPA 16.09.2023.

Fešta bez kraja

17.09.2023. 09:00

Ludo, luđe, OKTOBERFEST! (FOTO)

Oktoberfest je tek počeo, ali nije trebalo puno vremena da potpuna ludnica zavlada Minhenom!
Foto
Close
Vremenska prognoza
light rain
7°C
30.11.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve