NAJIZOLOVANIJA ZEMLJA SVETA DANAS SLAVI NJEGOV 34 ili 35 ROĐENDAN: On je živi bog 9 nuklearne sile sveta, koji voli košarku, rakete

NAJIZOLOVANIJA ZEMLJA SVETA DANAS SLAVI NJEGOV 34 ili 35 ROĐENDAN: On je živi bog 9 nuklearne sile sveta, koji voli košarku, rakete

YouTube


On je živi bog devete nuklearne sile sveta. Školovao se inkognito u Evropi, dužnost od svog preminulog oca preuzeo je 2011. Do 2020. godine imaće kontrolu nad 60 nuklearnih bojevih glava i raketnim arsenalom. Njegovo ime je Kim Džong Un lider trenutno najizolovanije države na svetu koji je rođen na današnji dan pre tačno 34 ili 35 godina.

Ono što se danas zna jeste da datum i mesec rođenja mladoga Kim Džong Una nije sporan, ali jeste godina. Porodični kuvar Kimovih, japanac Kendži Fudžimoto, koji je posle bekstva iz Severne Koreje potvrdio da je Kim rođen 8. januara, međutim po njemu godina rođenja nije bila tačna. Japanac tvrdi da je rođen 1983, a ne 1984. godine.

Severnokorejci za svog mlađanog lidera pripremaju rođendansku čestitiku, dok ostatak sveta i dalje strahuje da će mladi Kim ući u okršaj sa Donaldom Trampom, iako sa Korejskog poluostrva dolaze malo umirujući tonovi.

Ono što se o njemu zna jeste da je najmlađi sin Kim Džong Ila vaspitavan u strogoj tajnosti kako bi jednog dana mogao da preuzme uzde severnokorejske diktature, u čemu je uspeo i da od ove veoma siromašne i izolovane države sveta napravi atomsku silu uz pomoć propagandne mašinerije…

Mnogo detalja o njegovom ranom životu nije poznato. Jedino se saznalo da je u  Švajcarskoj živeo devet godina, a ne samo dve, kako se mislilo. Sin Kim Džong Ila došao u Švajcarsku da živi u novembru 1991. godine, kada je imao devet godina. Švajcarski list Maten došao da je do zvaničnih dokumenata, prema kojima je Kim Džon-Un, koji je na predsedničkoj funkciji nasledio svog oca Kim Džong Ila, došao u Švajcarsku da živi još u novembru 1991. godine, kada je imao devet godina.

Do sada je, kako navodi Maten, bilo potvrđeno samo to da je on pohađao državnu školu u Libefeldu, pod lažnim imenom Un Pak, od avgusta 1998. do početka 2001. godine. Ovaj dosad nepoznati podatak je pronađen u Federalnoj arhivi, u registru službe državnog ministarstva Konfederacije, a reč je o formularu za dobijanje diplomatske akreditacije na ime izvesnog Nam Šol Paka, funkcionera ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje.

Nam Šol Pak je ušao u Švajcarsku u novembru 1991. godine kao funkcioner misije Severne Koreje pri UN u Ženevi, da bi nešto kasnije bio prebačen u severnokorejsku ambasadu u Bernu, a pridružio mu se i izvesni Hun Pak, rođen 1984. godine.

ANALIZA, MILORADOVIĆ: Trgovac Kim

Kako otkriva švajcarski list, Šol Pak i Hun Pak, kasnije Un Pak, u stvari su Kim Džong Šol i Kim Džong-Un, dva najmlađa sina pokojnog Kim Džong Ila.

Takođe zna se da osim balističkih raketa velika Kimova strast je i košarka. Za njega je idol Majkl Džordan, a uprkos debljini njegove školske kolege kažu da nije šeprtlja na terenu i da je odličan plejmejker koji mrzi da gubi.

Takođe mediji pišu da voli brendiranu odeću. Njegove tinejdžerske kolege se sećaju da obožava najk patike, a supruga Dior tašne.

Ono što se zna jeste i da voli da peva i pleše: Omiljena pesma mu je ‘Brother Louie’ nemačkog dua Modern Talking. Rodman je otkrio kako voli disko muziku 1980-ih godina.

Ima problem s debljinom: Južnokorejska novinska agencija prilikom njegovog ustoličenja za vladara Sevrne Koreje izjavila je da je postao veoma gojazan kada mu je majka umrla od raka 2004. godine.

Neki tvrde da liči na svog dedu Kim Il Sunga. Severnokorejska državna agencija morala je demantovati glasine kako se podvrgnuo plastičnim operacijama kako bi ličio da svog dedu koga je severnokorejski narod mnogo više voleo od njegovog oca.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar