Najmanje 11 dece stradalo u napadu na konvoj NATO-a u Avganistanu

Najmanje 11 dece stradalo u napadu na konvoj NATO-a u Avganistanu

Foto: Printscreen Youtube


Najmanje 11 dece, koja su se nalazila u blizini konvoja NATO-a, stradalo je danas u blizini aerodroma u Kandaharu na jugu Avganistana u samoubilačkom napadu koji je bio namenjen rumunskim vojnicima u konvoju, prenela je agencija Frans pozivajući se na zvanične izvore.

U tom napadu je ranjeno osam rumunskih vojinika, saopštili su izvori bliski Alijansi i dodali da je u pitanju eksplozija automobila bombe.

Ranjeno je ukupno 16 osoba, medju kojima pored rumunskih vojnika, ima dece i avganistanskih policajaca. Deca su bila u blizini konvoja koji je prolazio pored jedne škole, koja je oštećena u eksploziji.

Rumunski kontingent NATO-a je zadužen za bezbednost aerodroma u Kandaharu.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za taj napad.

U Avganistanu je danas pored tog napada bila serija drugih napada u kojima je poginulo najmanje 36 osoba, medju kojima je najmanje devet novinara, uključujući izveštača Bi-Bi-Sija (BBC) i poznatog fotografa agencije Frans pres (AFP).

U nizu napada u Avganistanu poginuli i fotograf AFP i novinar BBC

U seriji napada u Avganistanu danas je poginulo najmanje 25 osoba, medju kojima je najmanje deset novinara, uključujući izveštača Bi-Bi-Sija (BBC) i poznatog fotografa agencije Frans pres (AFP).

U dva povezana samoubilačka bombaška napada u Kabulu stradalo je najmanje devet novinara, medju kojima i vodeći fotograf AFP Ša Maraj (Shah Marai), prenosi Asošiejted pres.

Za oba napada u Kabulu odgovornost je preuzela Islamska država.

U odvojenom incidentu, novinar avganistanskog servisa BBC, 29-godišnji Ahmad Ša (Ahmad Shah) ubijen je danas iz vatrenog oružja u provinciji Kost dok se vraćao kući, saopštio je BBC.

Prva eksplozija u Kabulu dogodila se jutros oko osam sati po lokalnom vremenu u delu grada u kojem su američka ambasada i zgrade vlade, zbog čega su se novinari uputili ka tom mestu.

Petnaest minuta kasnije drugi bombaš samoubica, maskiran u kamermana, aktivirao je bombu medju okupljenim novinarima, na mestu prethodne eksplozije.

U napadima je povredjeno najmanje 45 osoba.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar