Najpoznatiji kuvar na svetu i televizijska ličnost, Entoni Burden izvršio samoubistvo

Najpoznatiji kuvar na svetu i televizijska ličnost, Entoni Burden izvršio samoubistvo

Foto: Printscreen Youtube


Slavni američki kuvar i televizijski voditelj Entoni Burdejn izvršio je samoubistvo u Francuskoj gde je snimao novu emisiju televizijskog serijala o hrani, javio je Si-En-EN (CNN).

Burdejn se ubio u Strazburu gde je snimao epizodu emisije “Parts Unknown” za CNN.

Njega je u hotelskoj sobi jutros našao prijatelj kuvar Erik Riper.

CNN je potvrdio da je Burdejn mrtav i da je uzrok samoubistvo.

“Njegova ljubav za veliku avanturu, nove prijatelje, dobru hranu i piće i izvanredne priče iz sveta učinile su ga jedinstvenim pripovedačem. Njegovi talenti nikada nisu prestajali da nas zadivljuju i nedostajaće nam veoma mnogo”, naveo je CNN.

Burdejn je 1999. napisao članak o časopisu Njujorker (New Yorker) o uslovima u kuhinjama “Don’t Eat Before Reading This” što se 2000. izrodilo u knjigu “Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly” koja mu je donela medjunarodnu slavu.

Posle toga je vodio emisiju “A Cook’s Tour” i mnogo poznatiju “Anthony Bourdain: No Reservations” u kojima je govorio o hrani i restoranima iz čitavog sveta, često stavljajući naglasak na brzu hranu. Od 2013. je radio za CNN serijal “Parts Unknown” Ženio se dva puta, prvo s devojkom iz škole Nensi Putkoski 1985, a potom s Otavijom Busio koja se bavila mešovitim borilačkim veštinama. S njom ima ćerku Arijanu koja je rodjena 2007. Razveli su se 2016, zbog, kako je naveo, svojih stalnih putovanja za snimanja.

Poslednjih godinu dana je bio u vezi s glumicom Azijom Ardjento.

Snažno je podržao pokret MeToo pošto je Ardjento optužuila holivudskog producenta Harvija Vajnstajna za silovanje.

Američki predsednik Donald Tramp je pre polaska na samit G7 u Kanadi izrazio saučešće Burdejnovoj porodici.

“Šokirao sam se kada sam se jutros probudio: Entoni Burdejn je mrtav! Uživao sam u njegovoj emisiji, baš je bio lik”, naveo je Tramp.

Burdejn je u jednoj emisiji iz 2016. jeo s tadašnjim predsednikom SAD Barakom Obamom u skromnom restoranu u Hanoju gde su jeli štapićima i pili pivo iz flaše, za šest dolara.

Entoni Burdejn je otvoreno govorio o svojim problemima s drogom, kao i da je previše pušio i pio.

Burdejnova smrt je privukla pažnju na samoubistva slavnih, naveo je Asošiejted pres. Pre tri dana modna dizajnerka Kejt Spejd je izvršila samoubistvo u svom stanu u Njujorku.

Američka vlada juče je objavila izveštaj prema kojem je stopa samoubistava od 1999. do 2016. povećana u svim saveznim državama. Više od polovine samoubistava izvršili su ljudi za koje se nije znalo da su imali psihičke probleme.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar