NAJVEĆE IZNENAĐENJE IZ HRVATSKE: Kolakušić hoće da bude predsednik

NAJVEĆE IZNENAĐENJE IZ HRVATSKE: Kolakušić hoće da bude predsednik

Foto: Facebook


Mislav Kolakušić, najveće iznenađenje izbora za Evropski parlament, koji je osvojio drugi najveći broj preferencijalnih glasova u Hrvatskoj, obratio se javnosti i najavio da će, čim uđe u EP, započeti predsedničku kampanju. On je, kako piše Index, izjavio da će ukoliko budu raspisani prevremeni izbori, prvo biti premijer.

“Hrvatska se može menjati isključivo izlaskom na izbore, isključivo u saboru. Na moju veliku žalost, veliki broj građana, njih 70 odsto, rekao je: “mene ne zanima hoće li moje dete dobro živeti u Hrvatskoj”. Oni su odlučili da ostanu kod kuće. Koalicija na vlasti HDZ/SDP osvojila je osam od 11 mandata! Ko je to odlučio, oni koji su ostali kuće”, istakao je Kolakušić.

Inače, on je osvojio jedan mandat s kojim ulazi u Evropski parlament, zajedno sa po četiri predstavnika iz HDZ-a i SDP-a i po jednim predstavnikom sa liste Hrvatskih suverenista, Živog zida i Amsterdamske koalicije.

Kolakušić je naveo da najavljuje kampanju za predsedničke izbore i pozvao građane:

“Morate izaći, morate se osvestiti i izaći na izbore! Ja ću biti odgovoran za sve ono što tvrdim. Idem u Evropski parlament, prisustvovaću sednicama. Moji u kancelariji će mi pomagati. Sve ću stići. Nakon što odem u Evropski parlament, odmah krećem s predsedničkom kampanjom. U Briselu ćemo biti nezavisni. Sve vreme se priča – morate biti delovi velike grupacije, a oni rade na štetu građana. Ako raspišu prevremene parlamentarne, onda ću prvo biti premijer. U Evropskom parlamentu ću biti oko dva zasedanja i onda ću postati predsednik Republike Hrvatske. Verujte, kada ja budem tamo, svi će čuti za Hrvatsku”, poručio je Kolakušić.

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar