Svet
11.08.2020. 11:00
Tanjug

Napadač na obezbeđenje Bele kuće ranjen i pod nadzorom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Napadač na obezbeđenje Bele kuće ranjen je i pod nadzorom, saopštili su nadležni.

Kompleks predsedničke rezidencije nije bio ugrožen, bezbednosni krug nije bio probijen i niko od pripadnika nije bio u opasnosti, izjavio je Tom Salivan, načelnik uniformnisane jedinice tajne službe.

U izveštaju vašingtonskih vatrogasaca se navodi da je napadač, čiji identitet nije otkriven, teško, a možda i fatalno ranjen i da se u bolnici nalazi i on i policiajac koji ga je upucao.

Predsednik SAD Donald Tramp je zbog ovog incidenta hitno je evakuisan iz sale za pres konferencije, samo nekoliko trenutaka nakon što je započeo svoj brifing o korona virusu, a potom se vratio u salu i uputio izraze zahvalnosti pripadnicima tajne službe koji ga obezbeđuju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/Doug Mills / POOL

"Želeo bih da zahvalim tajnoj službi na uvek brzom i vrlo efikasnom radu, rekao je Tramp, preneo je CNN.

U saopoštenju tajne službe navodi se da je incident počeo kada se 51-godišnji čovek približio pripadniku tajne službe na uglu 17 ulice i Pensilvanija avenije u severozapadnom Vašingtonu, nadomak Bele kuće.

Osumnjičeni je rekao da je naoružan, zatim je agresivno pojurio ka pripadniku obezbeđenja, na kraju zauzeo poziciju kao da namerava da puca bacivši predmet koji izvukao iz svoje jakne ka uniformisanom pripadniku tajne službe koji je odmah odreagovao i ispalio hice u na napadača ranivši ga teško jednim preciznim hicem u grudni koš.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
25.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve