NARKO IMPERIJU SRUŠIO KUĆNI LJUBIMAC: “Britanskog Eskobara” odali psi, a onda se zaglavio na tavanu dok je bežao od policije…

NARKO IMPERIJU SRUŠIO KUĆNI LJUBIMAC: “Britanskog Eskobara” odali psi, a onda se zaglavio na tavanu dok je bežao od policije…

YouTube


Endru Dimer (52), prozvan “Britanski Eskobar”, uhapšen je u dramatičnoj akciji kada su specijalna policija, vojska i agenti Odeljenja za narkotike upali u njegovo tajno skrovište u blizini Medeljina u Kolumbiji.

Dimer je optužen za umešanost u trgovinu kokainom, vrednu 354 miliona funti, a tom prilikom uhapšena je i njegova supruga Marsela Zapata (37).

U trenutku kada su shvatili da je policija upala u njihovu kuću, par je pokušao da pobegne u skrovište na tavanu, međutim nije bio dovoljno brz, zaglavio se, i policija je lako uočila Dimerove noge, kako se klate, prenose mediji.

Veruje se da je Dimer vlasnik nekoliko laboratorija, nalik onima iz čuvene serije “Breaking Bad”, gde se kokain kuva u esencijama i lažnim bojama, kako bi se hemijski prikrio kao hrana za pse, mačke ili đubrivo. Tamo je pripremao kokain za distribuciju po Evropi i SAD-u.

Dimer se trenutno nalazi u zloglasnom zatvoru La Picota, u Bogoti,gde je sklopio privremenu nagodbu kojom bi za pomoć u daljem hapšenju trebao da dobije zatvorsku kaznu ne dužu od 15 godina. Policiju je u skrovište zapravo dovelo njegovih pet pasa, zlatnih retrivera, lajanjem, a pronađena je i pozamašna svota novca, prenose mediji.

Policija je isti dan upala u još niz domova u pet kolumbijskih gradova i uhapsila 18 ljudi. Dimer je imao i firmu u lučkom brazilskom gradu Fortaleza, koju je koristio kao paravan za prevoz droge u Evropu.

Kancelarija kolumbijskog tižilaca saopštila je da je u poslednje tri godine zaplenjeno 2,5 tona droge. Evropski Eskobar tereti se za krijumčarenje šest tona kokaina iz Barankile. Vrednost kokaina na ulici bi bila oko 354 miliona funti.

Endru Dimer je poreklom iz mesta Barou upon Soar, u Britaniji , ali se preselio na Floridu. Tamo je vozio rols-rojs, posedovao dva aviona i navodno radio u vazduhoplovstvu. Odmah zatim, po razvijanju “posla”, preselio se u Kolumbiju, gde je i uhapšen.

Pogledajte i urnebesni video hapšenja:

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar