NASILJE U SKUPŠTINI RS: Ministar policije udario poslanika i nazvao ga majmunom

NASILJE U SKUPŠTINI RS: Ministar policije udario poslanika i nazvao ga majmunom

Printscreen


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač udario je poslanika NSRS Draška Stanivukovića nakon prepirke oko zastavica NATO-a u sali Skupštine.

Lukač se za vreme govora u Narodnoj Skupštini RS-a gde se održava posebna sednica vezana za Program reformi BiH, obratio Stanivukoviću koji je sa još nekoliko opozicionara u salu Skupštine uneo male zastave NATO-a, prenosi Klix.ba.

Zastavice su znak protesta jer Stanivuković smatra da je Dodik potpisom na Program reformi koji je danas upućen u sedište NATO-a poništio “vojnu neturalnost RS-a”.

Ipak, Lukač je imao drugačije viđenje zastavica.

“Dok sam se ja borio iznad glave su mi leteli avioni NATO-a. Mislio sam hoće li mi njihova bomba pasti na glavu. Ti si tada bio malen, ali bi sada trebao da znaš neke stvari. Nemoj više da donosiš to u Skupštinu inače ćeš završiti kao zastavice”, rekao je Lukač.

Nakon toga je Stanivuković prišao Lukaču u nameru da mu objasni kako će završiti zbog čega je Lukač na PDP-ovca bacio papire, nazvao ga majmunom a potom i udario.

Sednica je nakon ovog incidenta prekinuta.

Poslanici Srpske demokratske stranke (SDS) saopštili su da napuštaju Narodnu skupštinu, jer se posle fizičkog napada ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača na poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Draška Stanivukovića ne osećaju bezbedno.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar