Svet
02.08.2021. 21:05
Tanjug

U Grčkoj

Nastavnicima antivakserima manja plata

skola.jpg

Prosvetni radnici u Grčkoj, koji odbiju da se vakcinišu ili redovno podvrgavaju testiranju na kovid-19 pre nego što se vrate u razred, suočiće se sa smanjenjem plata i drugim disciplinskim merama u skladu sa zajedničkom ministarskom odlukom koja je trenutno u pripremi, preneo je grčki list "Katimerini".

Prema tvrdnjama neimenovanih izvora, novi propisi koje je izradilo grčko ministarstvo obrazovanja s ciljem da se od septembra obezbedi sigurna akademska godina u školama i na univerzitetima, odnose se na sve administratore i nastavnike, koji su zapolseni na neodređeno vreme i po ugovoru.

Prema ovim odredbama, osim smanjenja plata, stalno zaposleno osoblje takođe može biti suspendovano sa dužnosti i ostati bez plate do vakcinacije, dok će privremenom osoblju biti suspendovani ugovori.

Zaposleni će se takođe suočiti sa gubitkom bodova u skladu sa sistemom bodovanja državne službe, što će uticati na njihove izglede za napredovanje ili zapošljavanje

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zdravstveni radnici koji se ne vakcinišu biće suspendovan
vakcine, vakcinacija

Grčka

13.07.2021. 09:00

Zdravstveni radnici koji se ne vakcinišu biće suspendovan

Zdravstveni radnici u Grčkoj biće suspendovani ako odbiju da se vakcinišu prema novoj obaveznoj politici koju je u ponedeljak saopštio grčki premijer Kirjakos Micotakis.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve