Svet
21.09.2020. 19:48
Tanjug

NAVALJNI: "Novičok" je pronađen na mom telu, odeća je važan dokaz

w_56356783.jpg
Izvor: ALEXEI NAVALNY / ALEXEI NAVALNY HANDOUT

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni zatražio je danas od ruskih vlasti da predaju odeću u kojoj je bio kada je prošlog meseca pao u komu i optužio Moskvu za uskraćivanje važnog dokaza u njegovom slučaju.

Navaljni je rekao da mu je oduzeta odeća pre nego što je prebačen u Nemačku na lečenje iz Sibira nakon što mu je pozlilo na domaćem letu, preneo je Rojters.

Nemačka je saopštila da su testovi izvršeni u tri zemlje utvrdili da je Navaljni otrovan nervnim agensom "novičok" zbog čega je Zapad zahtevao objašnjenje iz Rusije.

PA-EFE/ALEXEI NAVALNY HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES PA-EFE/ALEXEI NAVALNY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

"Pre nego što su dozvolili da me odvedu u Nemačku, oni su skinuli svu odeću sa mene i poslali me potpuno nagog", napisao je Navaljni na svom vebsajtu.

"S obzirom da je ''Novičok'' pronađen na mom telu i da je veoma verovatna infekcija kontaktom, moja odeća je vrlo važan dokaz", smatra on.

Rusija je saopštila da joj je potreban veći broj dokaza da bi pokrenula formalnu krivičnu istragu o slučaju Navaljni i zatražila od Nemačke da joj preda medicinske podatke kako bi mogla da ih razmotri.

Ona je umesto itragu, pokrenula predistražne radnje koje traju 30 dana, a koje, prema rečima Navaljnog služe da se sakriju važni dokazi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
06.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve