Svet
12.01.2024. 04:10
R. E.

Obraćanje video linkom

Navaljni pred sudijom, evo šta je tražio

1
Izvor: EPA / Yuri Kochetkov

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se nalazi u zatvorskoj koloniji iznad Arktičkog kruga, pojavio se putem video linka pred sudijom Vrhovnog suda.

Navaljni je od sudije u novom zatvoru zatražio bolje uslove i osporio potojeća zatvorska pravila.

Navaljni je, između ostalog, zatražio duže pauze za obrok i da mu bude omogućen pristup većem broju knjiga, preneo je Rojters.

On je kritikovao zatvorsko pravilo prema kojem zatvorenik ima pravo na samo jednu versku ili svetovnu knjigu, uključujući novine i časopise.

"Jedna knjiga mi nije dovoljna, time se jasno krše moja verska prava", rekao je Navaljni.

1
Izvor: EPA / Yuri Kochetkov

On je takođe naveo da je prekratka pauza od 10 minuta za obrok koji se sastoji od dva parčeta hleba i dve šolje ključale vode.

Navaljni (47), obučen u crnu zatvorsku uniformu i stojeći iza rešetaka u maloj praznoj prostoriji, izgledao je iscrpljeno, navela je britanska agencija.

Navaljni je prebačen u arktičku kažnjeničku koloniju "Polarni vuk" prošlog meseca nakon što je njegova kumulativna kazna produžena na više od 30 godina zatvora.

Navaljni i njegove pristalice kažu da su mnoge optužbe protiv njega, u rasponu od prevare do ekstremizma, izmišljene da bi se ućutkala njegova kritika usmerena na ruskog predsednika Vladimira Putina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Advokati Navaljnog završili u zatvoru
1

Rusija

13.10.2023. 13:53

Advokati Navaljnog završili u zatvoru

Ruske vlasti su pritvorile trojicu advokata opozicionara Alekseja Navaljnog pošto su im pretresle domove, saopštili su ljudi bliski Navaljnom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve